torsdag 29 oktober 2009

På genomresa i Belgien del1 Westvleteren.

Efter att ha besökt Champagne styrde vi kosan mot Belgien där det fanns ett par olika ställen som jag ville besöka, först ut blev Westvleteren.

När jag såg den här skylten var jag bara tvungen att stanna och ta ett kort, det var några Belgare i en trädgård som skrattade lite åt oss när vi stannade och fotograferade, dom tyckte nog att vi var lite väl "turistiga" men det bjuder jag på detta var mitt första besök på klostret.

Jodå jag hade kollat upp innan så att det var öppet, jag hade bestämt mig för att inte köpa någon öl med mig, man var ju tvungen att ringa några dagar innan och boka, man fick köpa en låda öl per dag tror jag, nu var det iofs 12:an som var till salu men jag nöjde mig med att testa den på plats, vilket inte heller var fy skam.

Billigare än på krogen i Sverige var det också jag tror att 12:an kostade ca 40:- och 8:an några kronor mindre vi testade så klart båda två och köpte lite av klostrets egna ost som tilltugg.

Detta var otroligt hypat för mig att äntligen få komma hit, men jag måste tyvärr säga att restaurangen där man kan dricka ölen och äta lite till var väldigt o-charmig, servicen var ok men det var nästan svårt att få plats.

Jag var ändå glad över att vi åkte hit det var ingen lång omväg och det var trevligt att få se klostret (även om man inte får gå in), det var ännu trevligare att få dricka ölen på plats och jag fick se en av munkarna men kunde inte med att fråga om jag fick ta ett kort på honom.

Det visade sig att man fick lov att köpa med sig ett 6pack av 8:an när vi var där, vilket jag självklart gjorde, det fanns 3flaskor av 12:an bakom disken så jag frågade om jag kunde få köpa dom 3 och 3st av 8:an, men det fick man ju absolut inte göra, nu säljer vi nr8 fick jag berättat för mig av den lite vresiga expediten, ok tänkte jag bättre än inget.

/Fredrik

5 kommentarer:

JoeG sa...

Måste ha varit en nästan sagolik upplevelse! Eller borde ha varit det om du inte varit och besökt så många andra sagolika ställen nu ;)

Fredrik sa...

Jo det var trevligt men inte så trevligt som jag trodde att det skulle vara.

Fredrik sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Hannes sa...

Känns lite som det är nackdelen med "Hypade" ställen etc. Man känner inte för ens långt efter hur bra det egentligen var. Fast ibland är det bara riktigt, riktigt dåligt ;)

Gyllenbock sa...

Låter väldigt trevligt det där trots att stället inte var det charmigaste. Dyrt det var det då sannerligen inte.