onsdag 10 mars 2010

Dahlberg serverar nu Real Ale.

Någonting jag försökt jobba på ett tag är att få in cask ale på Dahlberg, problemet har varit att faten är på 42liter, vilket kan vara svårt att sälja.

Men nu har äntligen Oceanbryggeriet börjat tappa real ale på 21liters fat så nu har vi en chans att sälja ölet. Vad jag vet så blir vi först i Helsingborg om att servera real ale, och det är jag grymt stolt över, ni får komma in och hjälpa mig dricka upp ölen :)

Först ut blir deras India Pale Ale, sedan deras Bitter och sist en special torrhumlad India Pale Ale med Brambling Cross humle, med humle kvar i fatet (låter gott).
En pint kommer att landa på 70:- så vi håller det billigt i början.

Välkomna in och testa!!!

/Fredrik

15 kommentarer:

Weine sa...

Reza (3 Små Rum) har kört med dessa minifat från Ocean en stund. Reza håller just nu på att bygga om förm bättre hanteringen av just Real Ale.

Sedan har vi Bishops Avenyn i Göteborg som serverar Real Ale med jämna mellanrum.

Om jag inte har fel har Bryggare Bingebo (ocean) nämt någon gång att han levererar Real Ale till Bishops i Borås.

Hursomhelt kul att du börjar få in fatöl och då som Real Ale.

Alexander sa...

De Klomp i linköping verkar servera Real Ale om man läser herr Barks blogg, Ocean Real "Ale" som förekommit på Bishops i borås har faktiskt varit lager i form av "Lång näsa Svart Lager" och till 5-årsjubileumet som var förra sommaren fanns det även en Mocca version av Långnäsan =)

BeerSwedenDarren sa...

Jeez Fredrik - I'm insanely jealous!!
I tried to introduce cask ale in a bigger way in the Bishops Arms group a couple of years ago, buying cask racks and cooling equipment and holding cask ale training. Unfortunately it didn't work that well, with the casks not being properly cared for and the resulting beer often oxidised and in poor condition. However when it's right it's sensational so good luck with it - I'm sure it will be a success :)
And as for Mr Oliver.......

ocean sa...

Tre Små Rum, vissa Bishops Arms har haft 10-liters tyska färskölsfat.

Dahlberg får riktiga real ale casks i form av så kallade Pins på 4,5 Gallon. De vanligaste förekommande är Firkins på 9 Gallons och sedan är storlekarna Kilderkins på 18 Gallons (arbetat med sådana på Irland - inte lätta att tas med) på 18 Gallons eller 82 liter. Sedan är tunnan på en Barrel dvs 36 Gallons eller 164 liter. Vi brygger 10 Barrels per bryggd, dvs ca 1640 liter.

Vi levererar real ale till Stockholm (Oliver Twist, Akkurat, Bull & Bear), Malmö (Bishops Arms, Green Lion Inn) och nu Dahlbergs på riktigt.

Lycka till och drick ordentligt men förnuftigt.

Thomas Bingebo
Bryggare
Oceanbryggeriet Göteborg

Peter M. Eronson sa...

Fantastiskt kul Fredrik att ni ska börja servera real ale på Dahlberg! Att det dessutom är svenska sorter är ett stort plus.

Mer real ale på svenska ölkrogar tack!

Jonte sa...

Grymt! Sen så håller jag tummarna för att det ska bli lite mer ordning på real alen i Göteborg också.

Fredrik sa...

Tack alla för supporten och tack till Tomas för den goda ölen, ipan på cask var grym. Jag har nog bara ca10 pints kvar i fatet, det sålde riktigt bra igår, (jag testade väl 2pints kanske, men bara för att kolla kvaliten ;). Hoppas vi kan få bra snurr på detta det vore riktigt roligt, ser mycket fram emot den torrhumlade ipan. /Fredrik

Fredrik sa...

BTW! Jag och Andreas delade på en Dark Lård 2008 som lite trevlig "after work" för någon timme sedan. Gott!

dempa sa...

Jättekul, grattis Fredrik!

Btw, det visade sig att en kollega till mig har varit på ölprovning med dig nån gång i Helsingborg :)

Martin sa...

Nice. Då blir det defenitivt ett "efter-bryggning"-besök på lördag!

Fredrik sa...

Bittern är på nu och ca 25 pints fins kvar...

Fredrik sa...

Och snart är bittern slut också max 2-3 pints kvar, gott snack alla som varit inne och testat.

Thomas Bingebo sa...

Hejsan ölvänner. Kul att pinsen går åt snabbt. Det roliga med cask är att man kan efterkrydda med humle och jag hoppas att IPAn med Bramling Cross är god. BX är en favorithumle med mycket svartvinbär i sig. Vissa år så är odlingen av BX så låg att engelsmännen vill behålla den för sig själv, men numera har det inte varit några problem att få den till Sverige.

Fredrik: Vi släpper en Ocean Vienna till veckan. Ska vi tappa upp denna lager på cask? Hör av dig eller tvärt om. Tror den skulle passa ypperligt. Bryggd på viennamalt samt 12% caramalt. Bärnstensfärgad lager med viss sötma, humlad med Perle 25%, Pilgrim 25% och Galena 50% för beska samt Hallertau Saphir (30 min smakhumle) och Hallertau Tettnanger (0 min aromhumle).

Tappas och levereras till pub och restaurang i Göteborg till veckan.

Drick gott, länge men förnuftigt

///Bryggare Bing

Fredrik sa...

Tack Thomas! Skulle vara kul att få både på cask och flaska om det går att fixa.

ocean sa...

Fixar detta. Tappar den i veckan och levererar på nästa runda söderut. Vi kommer att s'tta en del på flaska av Ocean Vienna så det går också bra.

Beställt en ny cask-tapp i rostfritt som är gjord för att hälla direkt ur casken på det skotska sättet.

///Bryggare Bing