måndag 8 mars 2010

Garrett Oliver till Helsingborg? + Lite andra roliga nyheter!

Det är mässa i Köpenhamn 6-8 maj det visar sig att Garrett Oliver ifrån Brooklyn Brewery skall ha en beermakers i Stockholm några dagar innan, den 3:e tror jag. Han kommer att åka ner till mässan i Köpenhamn och som ett "pitstop" stannar han i Helsingborg och besöker Gastro för en beermakers dinner den 5/5. Jag ser grymt mycket fram emot besöket och vet att det Garrett kommer att ha med flera unika och roliga öl som inte finns på marknaden. Problemet (om det nu är ett problem) är att jag arrangerar en beermakers den 24/4 (alltså bara 10dagar innan), och det är mässa i Köpenhamn 6-8/5, den 5/5 är också en onsdag vilket kan ställa till med problem för några. Så vi gör såhär:
För att underlätta för er som vill komma och inte bor i HBG så startar vi 18:00 (1timma tidigare än vanligt), vi kör en 3rätters som vanligt men sänker priset lite (mitt mål är att priset skall landa på 525-550:- men det beror på vad ölen kostar). Vi behöver ca 35-40personer för att kunna genomföra middagen men fler vore roligare. Lämna gärna kommentarer och maila mig www.humleochmalt@gmail.com om ni är intresserade och sprid gärna detta till era vänner, jag vill alltså bara ta upp intresseanmälningar, jag återkommer om vi får ihop tillräckligt många anmälningar, jag skulle behöva svaren den här veckan.
Det hade varit stort att få arrangera en middag med Garrett, han har ett mycket stort kunnande när det gäller öl/mat kombinationer, han är dessutom en mycket duktig talare och entertainer.

Dom övriga nyheterna är att:
BMD #4.5 Birra Gilac 24/4 är fullbokat.
BMD #5 Närke 9/11 är fullbokat.
Och sist men inte minst fick jag ett fantastisk medelande ifrån Spendrups idag:
Världens bästa läsk (enligt mig) Dr Pepper släpps äntligen på 1.5liters petflaska vecka 14 till ca priset 17.90 GOTT SNACK ;) Mer Kriek Cola åt folket!


/Fredrik

11 kommentarer:

Fred sa...

Oliver på "himmaplan" vore ju fantastiskt roligt, och någonting man bara inte får missa.

Yury sa...

Sweet med Dr. Pepper i 1.5L!!!

Anonym sa...

Fantastiska gäster du lyckas fixa!

Gillar dock inte Dr Pepper :-)

Martin sa...

Garrett ska få en kram av mig! Brooklyn Lager var den första goda amerikanen jag drack.

Pelle Stridh sa...

Kul för dig med så celebert besök. Grattis!
Vad är det för event han ska på i Huvudstaden?

Fredrik sa...

Pelle: Jag vet faktiskt inte, det kanske inte är offentligt än???

Manker sa...

också lite sugen på att se vad det är för något han ska fixa med i stockholm. Blir att luska vidare

eskamoe sa...

Aah det här är man ju helt klart med på!

Gyllenbock sa...

Är det inte dags för Dahlberg att öppna en filial i Stockholm? Jädrans vilka kul evenemang ni lyckas fixa.

Jonas D sa...

Jag är jäkligt stolt över dig Fredrik!!!

Niclas Johansson sa...

Hej där! Nu är jag inte strikt sett en ölbloggare, men jag tänkte bara dela med mig av intervjun som jag fick göra med Garrett Oliver idag när han besökte Stockholm - skulle vara kul med kommentarer från er initierade, själv är man ju blotta novisen än så länge. Kika in på min länk, ni som har lust! Jag fortsätter att bilda mig i hela mat/dryckesvärlden så länge, vi hörs/ses säkert mer därute framöver :)

Vänligen,
Niclas