fredag 25 november 2011

Jag betygsätter min 8000:e öl.

Jag gjorde ett snabbt besök i Köpenhamn igår för att få testa öl #8000. Eftersom det flesta av mina "tusenjubileums" kommit ifrån Mikkeller, bestämde jag mig för att testa en helt för mig okänd öl som #8000. Nämligen Clown Shoes - Tramp Stamp länk till RB HÄR!!! Ölen fanns på fat på Mikkeller bar.
Så här tyckte jag:
Färg: Bärnstensfärgad, vitt skum.

Doft: Fruktig, jästig, tydlig doft av apelsin, kryddig och med markerad humlekaraktär, lite "funkig" tror inte det är brett men en tydlig belgisk karaktär finns här. (Jag visste inte att det var en Belgo IPA när jag beställde den, visste inget alls om den faktiskt).

Smak: Smakrik, fruktig, bra törstsläckare, passionsfrukt, lång fräsch eftersmak med riktigt bra beska, kryddig, och Belgokaraktären gör sig påmind tydligt även i smaken.

Betyg: Jag tycker inte att Belgokaraktär är någon höjdare, utan det stör mig mest betyget blir ändå 7/10 för det är en bra öl, men den hade funkat bättre för mig som US IPA.

En del andra trevliga öl blev det såklart för att fira jubileet. Bla på Fermentoren, Örsted och Ölbutikken. Jag åt också vad jag anser vara den bästa Sushi jag någonsin ätit på Sticks'n'sushi riktigt trevligt ställe som jag rekommenderar ett besök på.

6 kommentarer:

Manker sa...

Gött mos, nya tag mot 9000 nu :)

Clown Shoes gör ett par goda mörka ipas men just tramp stamp och även en av deras vanliga veteöl är drickbara och okey mer än riktigt gôttiga.

Anonym sa...

Imponerande. Själv har man inte kommit upp i en tiondel än. Tackar för en trevlig blog.
Mvh Malt.P

Weine sa...

Jag tycker tramp stamp är riktigt gottig ihop med deras hoppy feet.

Gyllenbock sa...

8000 är respekt, mot 10000 och mer än så.

Eirik @ Basunen sa...

Verkligen imponerande, själv har jag några flaskor/glas tills jag kommer så långt, men å andra sidan så betyder ju de mycket njutning framöver.

Lycka till vidare

Fredrik sa...

Målet 10000 börjar synas nu får se om man klarar det nästa år...

Tack vänner för det fina gratulationerna :)