fredag 24 februari 2012

Mikkeller meets Struise @ Mielcke & Hurtigkarl.

För nästan ett år sedan var jag på en fantastisk middag med Mikkeller och Three Floyds på Mielcke & Hutigkarl, klicka HÄR!!! för att läsa om det.

Nu var det dags för en middag med öl ifrån Struise och Mikkeller, konceptet var det samma som förra gången, en Mikkeller öl och en Struise öl till varje rätt. Carlo ifrån Struise och Mikkel ifrån Mikkeller fanns på plats och presenterade sina öl.

Jag kommer skriva av den Danska menyn vi fick och har inte stenkoll på vad allt betyder på Svenska, men så här såg det ut:

Vi började med var sitt glas Stella2 och 7st appetizers!

Nem med hamachi.

Sable.

Reje chip.

Syltet æg.

Miso kartoffel.

Ægte rødbede med gran.

Macron med foie gras.

Sedan var det dags för den första av totalt 7 rätter.

Taskekrabbe, selleri, bull kelp, og strand krabbe.

I glasen Mielcke og Hurtigkarl & Tsjeeses.
En mycket trevlig kombination Mikkeller ölen var aningen bättre.

Jordskok i kalk.

Grand Marnier 09 & Pannepot Grand Reserva 2008.
2st fantastiska öl Mikkeller ölen var unik för denna middag. Här tyckte jag bäst om Pannepot till maten.

Jomfruhummer i sauce Maeda-San.
Jalapenos IPA & Pannepot Reserva 2009.
Även detta en unik Mikkeller öl med perfekt harmoni mellan beska och chili, fantastiskt god och perfekt till kräftan.

Pighvar, røget torskerogn og rødbede.
Som var den bästa rätten denna kväll.
Bret IPA & Elliot, båda ölen var riktigt bra till fisken, men brett ipan (som också var unik för kvällen) var lite bättre än den väldigt bittra Elliot.

Svin i Lambic med sur Kål.
En unik öl till ifrån Mikkeller Lambic & Earth Monk. Detta var den kombination som funkade sämst båda ölen var lite för syrliga för varmrätten (som var fantastisk). Mikkeller bryggde denna ölen tillsammans med Christian Keller och den är spontanjäst, han hade glömt bort fatet, så den har lång lagring. Intressant men inte så god, mycket udda syra.

Græskar is, græskarfrø og frisk græskar.
Alltså en dessert gjord på istort sett bara pumpa, mycket intressant och fräscht utan att vara för sött.
I glasen fick vi den ovanliga Stille nacht clon & Tsjeeses Reserva.
Också 2 bra öl Mikkeller ölen funkade lite bättre och är en av det bättre "Belgian Strong Ales" jag druckit på länge. Jag recenserade en flaska jag fått av Mikkel för några år sedan kolla HÄR!!!

Chokolade, malt og humle.
Mycket kraftig choklad riktigt gott med humle och malt i desserten.
Black Sp & Black Damnation XI special K en öl på 17.5% och en på 22% men båda funkade fantastiskt bra till desserten som var mycket smakrik, faktum var att Special K (som är en isbockad black Albert och Kate the Great blandning) var lite bättre än Black Sp.

Och avslutningsvis lite chokladbollar innan det var dags att gå hem.

Sammanfattningsvis så tycket jag att maten och ölen på det stora hela var helt fantastiska, det är alltid kul att få testa så här många "one of" öl som inte kommer tillbaka igen. Jag tyckte att middagen med Thre Floyds var snäppet bättre både när det gällde öl och mat. Prislappen 2000 Danska är enligt mig lite i mesta laget även om det är mycket av allt.

Jag talade med både Carlo och Mikkel om att göra en lite mer exklusiv ölmiddag på gastro i år, båda var positivt inställda till det. Så det får vi hoppas att vi kan fixa.

3 kommentarer:

Gyllenbock sa...

Vilken kväll! Vet inte vad som får det att vattnas mest i munnen, maten eller ölen.

Alexi sa...

"Jag talade med både Carlo och Mikkel om att göra en lite mer exklusiv ölmiddag på gastro i år, båda var positivt inställda till det. Så det får vi hoppas att vi kan fixa."

Ja tack!

Martin sa...

Sjuuuuuuuuuuuuuuuuukt najs.